Trošenje budžeta Opštine Bač

Odbornik Zdravko Vulin na Skupštini Opštine Bač pita nadležne: Kako se troši novac građana Bača?

Određivanje prioriteta i svrsishodnosti stavki na koje se troši budžet Opštine Bač, treba da određuju interesi svih građana naše opštine, a ne isključivo interesi vladajuće garniture Opštine Bač, njenih poslušnika i interesno povezanih lica!

Pitamo nadležne na šta se troši novac građana Bača

Pitanje za predsednika Opštine i sve članove Opštinskog veća:

Zašto ste dozvolili i niste se suprostavili, bilo kojim instrukcijama koje dobijate od nepoznatih lica, koje se predstavljaju kao “koordinatori”?

Zašto ste ovlašćenja i odgovornosti koje ste dužni da ispunjavate u skladu sa zakonima Republike Srbije i Statutom Opštine Bač, prepustili nepoznatim licima koji se predstavljuju kao “koordinatori”?

Primer 1: Nenamensko trošenje novca građana Opštine Bač, gde se npr. “štampanje i skladištenje kancelarijskog materijala” plaća 12 miliona dinara, na godišnjem nivou!!!

Taj novac je mogao biti uložen, recimo, u pokretanje izgradnje pogona za reciklažu kablova u Vajskoj ili za unapređenje rada Turističke Organizacije Opštine Bač.

Primer 2: Za poljočuvarsku službu se izdvaja 15 miliona dinara!?! Javna tajna je da ista služi za uhlebljenje partijskih poslušnika i da obavljaju dužnosti koje nisu u opisu njihovih radnih pozicija!

Ko i zašto dobija tolike iznose?

Turistička Organizacija Opštine Bač ima godišnji budžet manji od 13 miliona dinara, a turizam treba da je strateški resurs i razvojni potencijal naše opštine.

Odgovaraćete, kad-tad!

Narod je željan pravde!

Oslobodićemo Bač, jer ovo je naš grad!

Moj Bač, jer volim Srbiju!

Nastavljamo borbu, za slobodan Bač!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *